Mbo, hbo en wo

Vista College, Zuyd Hogeschool en de Universiteit Maastricht zijn de onderwijsinstellingen van het eerste uur. Studenten uit hun mbo-, hbo- en wo-opleidingen op het gebied van chemie en materialen, hebben in de afgelopen jaren hun weg naar CHILL gevonden. Daarbij koos de opleiding Applied Science van Zuyd Hogeschool er al in een vroeg stadium voor om leerjaar 3 en 4 volledig bij ons onder te brengen. Het bleek een gouden zet.

 

In 2014 ging het lectoraat Material Sciences van Zuyd Hogeschool van start, met als lector Gino van Strijdonck. Doel van dit lectoraat is om duurzame innovatie op het gebied van polymere materialen mogelijk te maken. Het onderzoek van dit lectoraat vindt in onze laboratoria plaats. Daarbij doen studenten onderzoek in drie lijnen: Sustainable Synthesis and Production, Material Engineering en Biobased Materials.

Lees meer over dit lectoraat

 

We zoeken de breedte op

De link naar de chemiegerelateerde opleidingen van Zuyd Hogeschool, Vista College en Universiteit Maastricht zal altijd blijven. Tegelijkertijd zoeken we bewust de breedte op. Niet alleen omdat alles binnen de chemie opschuift richting circulariteit en duurzaamheid. Ook omdat we zelf opschuiven en verbreden in de diensten die we bedrijven te bieden hebben.

 

We zijn niet meer uitsluitend bezig met onderzoek in onze laboratoriumomgeving. Bedrijven zijn met ons meegegroeid en hebben steeds vaker behoefte aan opschaling, om producten in kleine oplages daadwerkelijk te kunnen maken. Die opschaalfaciliteiten bieden wij in onze Circular Space.

Op het moment dat je de stap maakt van laboratorium naar ‘fabriek’, heb je ook kennis en kunde vanuit andere disciplines nodig. Je hebt immers een plant te runnen. Dat doe je samen met o.a. onderhoudsmonteurs, specialisten op het gebied van supply chain en logistiek, economen, IT’ers, product designers en engineers. Je hebt elkaar nodig. CHILL blijft altijd die innovatieve leer-werkomgeving voor studenten. Maar wel voor studenten van een steeds groter wordende diversiteit aan opleidingen en studierichtingen.

You cannot copy content of this page