Dit = CHILL

Volstrekt uniek
In Nederland is er geen andere organisatie die werkt zoals wij werken. Wij verbinden onderwijs en bedrijfsleven om vakinhoudelijk van elkaar te leren en met elkaar te kunnen innoveren. Maar het succes van ons verhaal zit in de manier waarop we dat al meer dan 10 jaar doen: met onze bijzondere onderwijsconcepten zoals de Communities for Development. Daarmee hebben we een uniek speelveld gecreëerd voor ondernemers, docenten en studenten. Zij werken niet meer uitsluitend samen in onze laboratoria, maar ook in onze nieuwe opschaalfaciliteiten. Studenten van andere studierichtingen sluiten daarbij aan. Onze werkwijze maakt die verbreding op alle fronten mogelijk.  

Van faciliteren naar regisseren

Studenten met docenten en opdrachtgevers uit het bedrijfsleven laten samenwerken om innovatievraagstukken op te lossen. Dat idee werd door Zuyd Hogeschool voor het eerst vormgegeven in Zuydlab, de voorloper van CHILL. In 2011 kregen we vanuit het Nederlandse Topsectorenbeleid en met de hulp van onze founding fathers de kans om dit idee uit de schoolsetting te halen. En bedrijfsmatig te organiseren op een plek dicht tegen de toekomstige beroepspraktijk van de studenten aan: op de Brightlands Chemelot Campus, in het hart van Europa’s eerste Circular Hub.

De Campus bleek de ideale setting om uit te groeien tot dé verbinder van bedrijfsleven en onderwijs in de chemie. We koppelden leervragen van onderwijsinstellingen zoals Zuyd Hogeschool, Vista College en de Universiteit Maastricht aan innovatievragen van start-ups, het mkb en grote bedrijven. In onze Communities for Development ontstonden nieuwe inzichten, nieuwe materialen en nieuwe business kansen voor onze opdrachtgevers.

In de jaren sinds onze start hebben we een stevige positie opgebouwd. We pikken actuele thema’s en uitdagende problematieken op in de wereld om ons heen, met speciale aandacht voor circulariteit. We zetten zelfstandig projecten op en verzamelen partijen uit het onderwijs en bedrijfsleven eromheen. Of zij sluiten uit eigen beweging aan, omdat ze dezelfde kansen zien die wij zien. Dan ben je niet meer aan het faciliteren met apparatuur en mensen, maar veel meer aan het regisseren. Een rol die CHILL op het lijf is geschreven. Dat laten we bijvoorbeeld zien in onze opschaalfaciliteiten in de Circular Space. En binnenkort ook bij de start van de pilotinstallatie voor mechanische recycling in diezelfde ruimte. 

CHILL 124

You cannot copy content of this page