Stories

Frisse denkkracht van studenten versterkt groei

Door Admin
15 juli 2022

Klungelen in de garage

In 2016 begon Lamoral als research project gefocust op het beschermen van satelliet antennes tegen UV-straling. “We begonnen met wat te klungelen in de garage. Maar na verloop van tijd merk je dat je meer nodig hebt. Meer kennis, meer apparatuur. Het LIOF wees ons op het bestaan van CHILL. Eerst waren we nog een beetje voorzichtig in verband met de kosten maar bij CHILL werden we gelukkig positief verrast! Hier staat state of the art apparatuur die je als start-up nauwelijks kunt financieren. Al snel gingen wij van start met onze eerste Community for Development (CfD) waarna er nog meerdere volgden.” vertelt Theo Verweerden, CEO van Lamoral.

CHILL hielp met technische kennis én commercialisatie

Lamoral begon bij CHILL als Silver partner en is afgelopen jaar uitgegroeid tot Platinum partner. De samenwerking met studenten vindt Theo een van de grote pluspunten bij CHILL. Hij vervolgt; “De studenten hebben kennis van zaken rond de nieuwste technieken. Voor de ervaring spring ik zelf graag bij. Op deze manier speel je op een ideale manier in op de frisse denkkracht die studenten bieden en kun je zelf iets terug geven door ervaring met ze te delen.” Het werk bij CHILL met de studenten en professionals heeft al veel voor Lamoral opgeleverd. Zo is er vanuit de CfD’s gewerkt aan een eerste proof of principle waarna de karakterisering en validatie van de UV coating volgde. “CHILL heeft niet alleen bijgedragen aan het technische aspect van de ontwikkeling maar ook aan de commercialisatie van ons product en daarmee het succes van de firma. Zo wordt in Azië bijvoorbeeld onze cool roofing al toegepast.”

Brightlands Chemelot Campus: de ‘golden spot’

Tot slot vertelt Theo nog over het laatste maar zeker niet het minste pluspunt: de locatie. “Naast dat CHILL gevestigd is op de Brightlands Chemelot Campus hebben wij hier zelf ook een kantoor in gebouw 1. In dit gebouw is veel plek voor start-ups en scale-ups waar wij nu langzaam toe behoren. Door op de Brightlands Chemelot Campus een kantoor te hebben kom je in contact met diverse personen en bedrijven. Dit is een grote boost voor je netwerk en innovatiekracht. Daarnaast is Brightlands zelf ook erg actief in het zoeken en vinden van leads voor Lamoral. Hierdoor worden veel contacten over de volledige value chain gefaciliteerd.”.

You cannot copy content of this page