Portfolio

Pilotinstallatie voor mechanisch recycling

Door Admin
8 augustus 2022

Een mechanische recyclelijn waarop we 500 kilo plastic afval per uur kunnen verwerken. Die vind je nergens anders in onze regio. Het feit dat deze pilotinstallatie wordt geïntegreerd in CHILL en een plek krijgt in onze Circular Space, maakt het allemaal nog unieker.

Deze installatie wordt opgetuigd als een mini-fabriek, die volledig door studenten wordt gerund. De mechanische recyclelijn wordt ingezet voor onderzoeksdoeleinden en voor het (commercieel) produceren op kleine schaal.

Aansluiting van andere opleidingen

De aanschaf van deze installatie werkt als een vliegwiel. Het drijft allerlei nieuwe ontwikkelingen aan, zoals de verbreding naar andere studierichtingen. Want een fabriek draait niet alleen op de kennis van onderzoekers en engineers: daar heb je ook vakmensen met een ander profiel bij nodig. Zowel mbo’ers, hbo’ers als wo’ers.
Denk aan onderhoudsmonteurs (mbo), marketeers, economen en IT’ers. Aansluiting van bijvoorbeeld de opleidingen Economie en Engineering van Zuyd Hogeschool laat dan ook niet lang meer op zich wachten. Het is ook helemaal des CHILL’s. Als je durf en ondernemerschap toont, dan ontstaan er vanzelf mooie nieuwe dingen.

You cannot copy content of this page