Portfolio | Nieuws | Stories

MCE Technical Center B.V. is Platinum Partner van CHILL

Door Admin
15 juni 2023

Het wordt Hans Wilderbeek van Mitsubishi Chemical Europe (MCE Technical Center B.V.) wel vaker gevraagd, maar de organisatie waarvan hij Senior General Manager R&D is op de Brightlands Chemelot Campus heeft niets te maken met de gelijknamige Japanse autofabrikant. “Er vallen onder de noemer Mitsubishi wel zo’n zeshonderd entiteiten die behalve die naam niets met elkaar gemeen hebben. Ieder bedrijf vaart zijn eigen koers. MCE Technical Center B.V. is een onderdeel van de Mitsubishi Chemical Group, en houdt zich bezig met de ontwikkeling, marketing en sales van hoogwaardige kunststoffen en andere chemische materialen. Aangezien we hier op de campus geen eigen lab hebben om te testen en analyses te doen, werken we samen met CHILL. We hadden al eerder met hen samengewerkt en dat was goed bevallen.” Lachend: “We zijn inmiddels verloofd. Hopelijk treden we volgend jaar in het huwelijk.” 

Hans Wilderbeek kent de wereld van chemie en materialen van binnen en van buiten. Hij deed als scheikundig-technoloog aan de TU Eindhoven promotie-onderzoek naar materialen. Hij werkte bij Philips in de research (bij Health Care/Molucular Diagnostics en werkte als “uitvinder” onder andere aan data-opslag). Vervolgens ging hij aan de slag bij DSM waar hij zich meer met klantencontact ging bezighouden. “Bij DSM probeerde ik – eenvoudig gesteld – polycarbonaat aan de man te brengen. Dat materiaal gebruikt men bijvoorbeeld bij pinautomaten en in de transportwereld.” 

Cultuurverschillen
Hij zwierf de wereld rond in tal van functies. “Reizen heeft altijd al mijn belangstelling gehad. Omgaan met cultuurverschillen vind ik fascinerend. In mijn werk kwamen veel zaken die me boeiden samen: het onderzoeken, analyseren en uitvinden aan één kant en het ontmoeten van potentiële opdrachtgevers en partners aan de andere kant.” 

In 2010 werden de polycarbonaat-activiteiten overgenomen door Mitsubishi Engineering-Plastics Corp., dat op haar beurt per april 2023 verder geintegreerd werd binnen de Mitsubishi Chemical Group. “Ik werd toen hier op de campus Senior General Manager. De campus was voor mij geen onbekend terrein omdat we hier tal van analyses en tests lieten uitvoeren. We hebben twee kantoren. Eentje op deze campus en een in Düsseldorf. Wij houden ons vooral met de techniek bezig en in Duitsland wordt de verkoop – de customer support – gedaan.” 

De samenwerking tussen CHILL en zijn Platinum Partner MCE Technical Center B.V. wordt door Hans Wilderbeek als een interessante mix van ‘dedicated personeel’ met studenten getypeerd. “CHILL weet partijen aan elkaar te koppelen en dat komt niet alleen de campus community ten goede, maar ook de hele regio. Persoonlijk vind ik het boeiend om te zien dat er studenten bij CHILL zijn betrokken. Dat geeft altijd extra energie en je krijgt er verwondering voor terug. Studenten maken dingen voor ’t eerst mee, ze ervaren die nieuwe wereld hier en kijken met frisse ogen naar de maatschappij en het werk.” 

Goodwill
De maatschappelijke relevantie van CHILL ontgaat Hans Wilderbeek allerminst. “Twee keer per jaar vinden er hier op de campus ‘Talent Days’ plaats. Daar werken we graag aan mee. We vinden het belangrijk om zodoende goodwill te creëren. Hoewel ons speelveld de hele wereld is en hoewel we niet regionaal gebonden zijn, willen we toch ons steentje aan deze community bijdragen.”

You cannot copy content of this page