Onze laboratoria

Bij CHILL zijn er vier verschillende laboratoria beschikbaar voor onderzoek en ontwikkeling: 3D-printing, chemie, karakterisatie en verwerking. Met deze vier laboratoria biedt CHILL een uitgebreid scala aan mogelijkheden voor onderzoek en ontwikkeling op het gebied van materiaalwetenschap, productontwikkeling en innovatie.

chemie

Chemie

Laboratoria voor synthese en chemische analyse

In de chemische industrie is het vinden van een betrouwbare onderzoeks- en ontwikkelingspartner van cruciaal belang. Dat is waar wij om de hoek komen kijken. CHILL biedt je een hoogwaardig syntheselaboratorium voor fundamenteel en toegepast chemisch onderzoek. In ons laboratorium bieden we allround faciliteiten maar ook specialistische apparatuur aan, waaronder een spinning-disc reactor, reactie-microwave, vriesdroger en automated kolom chromatografie.

Daarnaast zijn onze laboratoria uitgerust met moderne apparatuur voor chemische analyse, waaronder NMR, FTIR, HPLC (-MS), GC en GPC. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

3dp

Materiaalkunde

Laboratoria voor 3D-printen, verwerken en karakteriseren van polymeren

Formuleren, produceren en testen zijn de drie essentiële stappen in de productontwikkelingscyclus. Daarbij worden ideeën omgezet in tastbare producten die uitvoerig worden getest om de kwaliteit en functionaliteit te waarborgen.

Het materialendomein van CHILL is onderverdeeld in verwerking en karakterisatie. In deze laboratoria verwerken we allerhande plastics van korrel naar o.a. filament, granulaat, folie en vlakfolie. We bieden hier voor bedrijven verschillende verwerkingstechnieken aan, waaronder:

- compounderen
- extruderen
- spuitgieten
- walsen
- compressie
- 3D-printen

Vervolgens kunnen we verwerkte producten karakteriseren op mechanische, thermische en reologische eigenschappen. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

bio

Biomedische wetenschap

Laboratoria voor microbiologie & biochemie, moleculaire biologie en celstructuur

Onze moderne ML-1 gecertificeerde laboratoria zijn uitgerust met de nieuwste instrumenten en technologieën om fundamenteel en toegepast onderzoek uit te voeren. Bij ons heb je toegang tot de technologieën, faciliteiten én specialisten voor een succesvolle uitvoering van jouw onderzoek.

Bij CHILL begrijpen we het belang van innovatief onderzoek op het gebied van microbiologie en biochemie. Daarom hebben we o.a. geïnvesteerd in:

- kleinschalige bioreactoren voor (gemanipuleerde) bacteriegroei en kleine opschalingsexperimenten;
- een composteringsopstelling voor beoordeling van eigenschappen van bio based en biocomposteerbare polymeren;
- gecertificeerde cellijnen en technische ondersteuning in speciale celcultuurfaciliteit.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

You cannot copy content of this page