Nieuws

Dave Beijer volgt Luc Lanclus op als Managing Director CHILL

Door Admin
27 februari 2023

Op 1 augustus treedt Luc Lanclus na 4 jaar terug als Managing Director van Chemelot Innovation & Learning Labs (CHILL). Dave Beijer, momenteel nog Director People & Culture bij Fibrant, volgt hem op. Dave heeft een achtergrond in Human Resources en organisatieontwikkeling en is als vertegenwoordiger van de Chemelot-bedrijven de afgelopen 4 jaar al nauw betrokken bij CHILL. Daarnaast is hij vanuit zijn rol als voorzitter van Procestechniek & Maintenance Limburg (PML) actief betrokken bij de regionale activiteiten om jongeren te interesseren voor techniek. Dave maakt per 1 juli de overstap naar de CHILL-organisatie en Luc blijft nog tot begin 2024 aan boord. In afwachting van verdere versterking in het management vanwege het vertrek van adjunct-directeur Cyriel Mentink, rondt Luc nog een aantal lopende projecten af.

Luc Lanclus scaled e1677486266812IMG20230228120541 scaled e1677585840972
Luc Lanclus (links) & Dave Beijer

CHILL heeft de afgelopen 12 jaar, als toonaangevende publiek-private samenwerking (PPS), een flinke ontwikkeling doorgemaakt en is intussen een verbindende waarde binnen innovatie en talentontwikkeling. In de voorbije jaren is hard gewerkt aan verdere verbreding met de oprichting van het Chemelot Talent Office, de Chemelot Academy en de CHILL Circular Space in het kader van de circulaire en duurzaamheidstransitie.

Aan Dave de taak om samen met het team van CHILL en de aandeelhouders te werken aan de visie voor 2030, het vormgeven van het onderliggende veranderproces en het creëren van de juiste cultuur om de ambities te realiseren. De energietransitie en arbeidsmarktkrapte vragen om innovatieve oplossingen en onconventionele samenwerkingsverbanden. Daarnaast zal de operatie en huidige dienstverlening vlotjes moeten doorlopen en worden uitgebouwd. Als voorzitter van het overleg van aandeelhouders is Jan Smeelen blij dat Dave Beijer met unanieme steun is benoemd als nieuwe Managing Director van CHILL: “Een verbindende ondernemer met kennis van onderwijs en het bedrijfsleven.”

You cannot copy content of this page