Chemelot HCA Transitie Groene Chemie

De regionale arbeidsmarkt in Zuid Limburg kent grote uitdagingen ten gevolge van de klimaat en energietransitie, met een groeiende, structurele arbeidsmarktkrapte in vele technische sectoren.

Chemelot heeft daarbij de ambitie om tegen 2050 de meest toonaangevende circulaire groene chemiesite van Europa te zijn, die volledig klimaatneutraal is.  Daarvoor is het cruciaal om  werknemers te hebben met de benodigde skills en competenties die alle processen voor de groene chemie ook adequaat kunnen uitvoeren.

 

Om in te spelen op deze urgente behoefte heeft CHILL het voortouw genomen om (in goede afstemming met andere JTF spoor-3 projecten) het project “Chemelot HCA Transitie Groene Chemie (A2)” op te zetten. Dit project is ingericht om specifiek voor Chemelot meer werknemers in te laten stromen, huidige werknemers bij te scholen (LLO) in het omgaan met de gevolgen van de transitie naar de groene chemie en hun naar de best passende werkplek in de groene chemie te (bege)leiden. Dit project draagt hiermee in belangrijke mate bij aan een wendbare en weerbare beroepsbevolking op Chemelot en in de regio Zuid Limburg.

You cannot copy content of this page