BioTex Fieldlab

Het BioTex Fieldlab wordt ondersteund door een OP-Zuid financiering en is verlengd tot 30 juni 2023. Het Operationeel Programma Zuid-Nederland, is een Europees subsidieprogramma voor Zuid-Nederland.

Klik hier voor meer informatie van Stimulus over het project.

MODINTAMIBM en CHILL hebben de handen ineengeslagen om een open-innovatiecentrum op te zetten waar onderzoek wordt gedaan naar de ontwikkeling van vezels en garens uit biopolymeren. Het centrum ontwikkelt daarvoor nieuwe textiele productieprocessen en -applicaties.

In het project BioTex Fieldlab werken een groot aantal bedrijven verenigd in MODINT, AMIBM en CHILL samen aan een open-innovatiecentrum waar onderzoek wordt gedaan naar de ontwikkeling van vezels en garens uit biopolymeren. Dit fieldlab (proeftuin) is ook gericht op de ontwikkeling van nieuwe textiele productieprocessen en -applicaties.

Innovatieve textielproducten

Het doel van het project BioTex Fieldlab is om in co-creatie nieuwe textielproducten te ontwikkelen op basis van innovatieve vezels uit biobased polymeren. Naast de biopolymeren PEF van Avantium en PLA van Corbion richt de proeftuin zich op een breed scala aan andere biopolymeren voor de ontwikkeling van textiel-applicaties, zoals bioPET, bioPA, PT, PBS, PHA of geheel nieuwe ontwikkelingen. De proeftuin staat natuurlijk ook open voor onderzoeksopdrachten van bedrijven buiten het initiële consortium.

Technologische voorsprong realiseren

Het belangrijkste resultaat van het project is een duurzaam functionerende proeftuin, bestaande uit laagdrempelig toegankelijke laboratoria en onderzoekers, waar mkb- en grote bedrijven in Nederland gebruik kunnen maken van faciliteiten en expertise en waar zij kunnen samenwerken aan nieuwe duurzame innovaties van biopolymeren in de textielindustrie.

You cannot copy content of this page