Nieuws

We noemen het niet voor niets een festival

Door CHILL
16 september 2022

Inspanning en Ontspanning

Chemelot Innovation and Learning Labs (CHILL) organiseert in september 2022 in Sittard en Geleen het 1001 Ideeën Festival. En jij kunt daaraan meedoen! Tijdens het festival gaan we samen met studenten, scholieren en inwoners uit Zuid-Limburg aan de slag met vragen die onze omgeving mooier, leuker en interessanter maken. Het gaat dus over jouw eigen toekomst. En het zal je niet verbazen: de vragen hebben natuurlijk te maken met circulariteit en duurzaamheid.

Tijdens het festival krijg je als deelnemer samen met je groep waarin je zit een vraagstuk voorgelegd. Samen zoeken jullie onder begeleiding naar antwoorden en we weten uit ervaring dat, dat er letterlijk duizend kunnen zijn. Uit de 1000 oplossingen kiezen jullie er 10, die jullie samen uitwerken. Je leert gedurende het festival samenwerken, brainstormen, pitchen en nog veel meer. Gewoon door te doen, samen te bezig zijn en te werken aan een gemeenschappelijke opdracht. Dan ontstaan de mooiste dingen.

Het 1001 Ideeën Festival is niet voor niets een festival.

Want hoewel we stevig aan de slag gaan, is er ook veel ruimte voor ontspanning en plezier samen. Het 1001 Ideeën Festival heeft een gezonde mix van inspanning en ontspanning!

Voor wie is het Festival bedoeld?

Op de eerste plaats voor jou! En het maakt niet uit of je scholier, student of inwoner van Zuid-Limburg bent. Je moet wel 16 jaar of ouder zijn.
Als je graag mee wilt denken over je eigen toekomst in deze regio, is dit je kans. Je kunt je individueel aanmelden, maar ook als team (maximaal 6 deelnemers) met vrienden, klasgenoten of bekenden.

Sfeer proeven?

Wil je een indruk van de sfeer van het 1001 Ideeën Festival van 2019, klik dan op onderstaande link: https://youtu.be/D43Cw5LAj9k

Wat leer je allemaal tijdens het Festival?

Tijdens het festival werk je aan je competenties, kennis en vaardigheden, zoals;

  • Creativiteit
  • Het zoeken naar oplossingen, verbindingen leggen en het creëren van kansen
  • In gelijkwaardigheid samenwerken met mensen met verschillende achtergronden
  • Ontmoeten en het leggen van duurzame relaties
  • Brainstormen, concepting, prototypen
  • Pitchen en het presenteren voor een publiek
  • Kennis verwerven van het onderwerp, namelijk circulariteit en duurzaamheid

Na afloop ontvang je een bewijs van deelname.

Wat kost het?

Het Festival is voor alle deelnemers gratis!

Data en tijden

Het Festival begint op vrijdagmiddag rond 14.30 uur en eindigt op zondag rond 13.00 uur. Je bent het hele weekend aanwezig en gaat dus niet tussendoor naar huis. Wij zorgen voor eten, drinken en slaapplaatsen. 

  • Het weekend vindt plaats in Sittard, op 16, 17 en 18 september

Aanmelden doe je zo

Wil je meedoen en heb je gekozen welk weekend je erbij wil zijn? Meld je dan aan via onderstaande aanmeldlink;

https://forms.office.com/r/fyDAeuDGrv  

Kom je met een team (maximaal 6 personen)? Geef dan voor al je teamleden de gevraagde informatie door!

En hoe gaat het dan verder?

Eind augustus ontvang je van ons een mail met daarin alle gegevens die je nodig hebt. Daarin staan precies de locatie, tijden en wat je verder mee moet nemen. Heb je dan nog vragen? Of wil je nu al meer weten? Dan kun je contact opnemen met Yanal Kruse: 1001@chillabs.nl .

 

You cannot copy content of this page