Nieuwe editie 1001 Ideeën Festival

Chemelot Innovation and Learning Labs (CHILL) organiseert in september 2022 het 1001 Ideeën Festival. Dit keer tijdens maar liefst twee weekenden: één in Sittard en één in Geleen. En jij kunt daaraan meedoen! Tijdens het festival gaan we samen met studenten, scholieren en inwoners uit Zuid-Limburg aan de slag met vragen die onze omgeving mooier, leuker en interessanter maken. Het gaat dus over jouw eigen toekomst. En het zal je niet verbazen: de vragen hebben te maken met circulariteit en duurzaamheid, want dat is de kern van CHILL.

We noemen het niet voor niets een festival!


We gaan stevig aan de slag, maar er is ook veel ruimte voor ontspanning en plezier samen. Een gezonde mix van inspanning en ontspanning dus! Je krijgt tijdens het festival als groep een vraagstuk voorgelegd. Samen zoeken jullie onder begeleiding van professionals naar antwoorden en we weten uit ervaring dat dit er letterlijk duizend kunnen zijn. Uit de 1000 oplossingen kiezen jullie er 10, die werken jullie samen verder uit. Je leert gedurende het festival samenwerken, brainstormen, pitchen en nog veel meer. Gewoon door te doen, samen te bezig zijn en te werken aan een gemeenschappelijke opdracht. Dan ontstaan de mooiste dingen.

Voor wie is het festival bedoeld?

Op de eerste plaats voor jou! En het maakt niet uit of je scholier, student of inwoner van Zuid-Limburg bent. Wel belangrijk dat je ouder dan 16 bent.
Als je graag mee wilt denken over je eigen toekomst in deze regio, is dit je kans. Je kunt je individueel aanmelden, maar ook als team (maximaal 6 deelnemers) met vrienden, klasgenoten of bekenden.

Sfeer proeven? Check dan de video hiernaast voor een impressie van het 1001 Ideeën Festival van 2019.

Wat leer je allemaal tijdens het festival?

Je bent het hele weekend bezig met persoonlijke ontwikkeling. Je werkt niet alleen je competenties, maar ook vergroot je kennis en vaardigheden. Een paar voorbeelden van zaken waarmee je aan de slag gaat:

 • Creativiteit
 • Het zoeken naar oplossingen, verbindingen leggen en het creëren van kansen
 • In gelijkwaardigheid samenwerken met mensen met verschillende achtergronden
 • Ontmoeten en het leggen van duurzame relaties
 • Brainstormen, concepting, prototypen
 • Pitchen en het presenteren voor een publiek
 • Kennis verwerven van het onderwerp namelijk circulariteit en duurzaamheid

Na afloop ontvang je een bewijs van deelname.

Wat kost het?
Het Festival is voor alle deelnemers gratis!


Data en tijden
We beginnen op vrijdagmiddag rond 14.30 uur en eindigen op zondag rond 13.00 uur. Je bent het hele weekend aanwezig en gaat dus niet tussendoor naar huis. Wij zorgen voor eten, drinken en slaapplaatsen. We hebben twee weekenden gepland, je schrijft je in voor één van twee weekenden!

 • Optie 1: in Sittard, op 9, 10 en 11 september
 • Optie 2: in Geleen, op 16, 17 en 18 september
  Dit weekend maakt deel uit van het BRIGHT-festival.

Wil je meedoen en een weekend uitgezocht?

Meld je dan via dit formulier aan!

Je kunt je als individu aanmelden. Dan delen wij je in in een team. Kom je met een team (maximaal 6 personen)? Geef dan voor al je teamleden de gevraagde informatie door!

En hoe nu verder?

Eind augustus ontvang je van ons een mail met daarin alle gegevens die je nodig hebt. Daarin staat de locatie, tijden en wat je verder mee moet nemen. Heb je dan nog vragen? Of wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met Yanal Kruse via 1001@chillabs.nl .