Toneelacademie en CHILL bundelen talent rondom Boost by CHILL

De Toneelacademie wil haar bijdrage aan de Boost Small Talks in het curriculum gaan opnemen.

Als mensen écht met elkaar in gesprek komen kunnen de mooiste verbindingen ontstaan. Dat is maar weer eens bewezen in het contact tussen de Toneelacademie Maastricht en CHILL. De achtergrond? CHILL heeft een trainingsprogramma dat Boost heet. Dit programma wordt ontwikkeld op basis van de behoefte vanuit de studenten die actief zijn bij CHILL. Studenten van Zuyd Hogeschool die bij CHILL aan de slag zijn kunnen gratis van het Boost programma gebruik maken en zo werken aan hun vakinhoudelijke kennis en persoonlijke competenties. Boost trainingen hebben altijd een wat ludiek randje. Een van de nieuwste Boosts is Small Talk. Hier leren studenten hoe ze bijna letterlijk aan de koffie automaat een gesprek met een onbekende kunnen aanknopen - dat kan immers zo maar een mooie baan, een prachtig nieuw idee of een uitdagende stage opdracht opleveren. Het aangaan van zo'n praatje is voor de een eenvoudig, maar voor de ander kan het nog een flinke stap zijn. De Boost Small Talk helpt studenten om deze stap te maken.

En daarmee is de brug naar de Toneelacademie van Zuyd Hogeschool geslagen. Want het is natuurlijk geweldig als studenten(in opleiding tot docent) van de Toneelacademie de rol van 'onbekende' gesprekpartner aan de koffie automaat op zich nemen. Daarover gingen de eerste voorbereidingsgesprekken met Rob Ligthert, teamleider/directeur van de toneelacademie. Hij reageerde onmiddellijk enthousiast en zag direct de mogelijkheden. En het was meer dan dat. Want de ideeën gingen veel verder. De Toneelacademie wil haar bijdrage aan deze Boost in het curriculum gaan opnemen. Daarmee is een prachtige context voor de opleiding ontstaan. Nathalie Roymans, docent drama/regisseur aan de docentenopleiding ABK zegt daarover; “Het

allermooiste is natuurlijk dat de studenten die deelnamen aan de eerste Boost Small Talk enthousiast waren. Over de training en de manier waarop de studenten van de Toneelacademie hun rol pakten. Een echt gesprek kan de mooiste verbindingen tot stand brengen. Dat is niet alleen het thema van de training, het is de realiteit van het contact tussen de Toneelacademie en CHILL.”

IMG 4453