"We helpen bij het bedenken, ontwikkelen en testen van nieuwe technologieën"

Op weg naar volledige recycling van plastic afval

Circular Polymers is een initiatief dat is ontstaan uit de samenwerking van een aantal mkb-bedrijven onder leiding van CHILL. Dit project wordt ondersteund door Prezero (voorheen Suez), de grootste afvalinzamelaar van Europa. De focus ligt op de recycling van plastic afval reststromen. Deze zijn voor het grootste deel afkomstig uit de zogenaamde PMD-zakken (Plastic Metaal Drankkartons) die worden ingezameld bij particulieren.

Hoe het werkt

Meer dan de helft van het ingezamelde afval kan niet gerecycled worden, omdat de juiste technologie hiervoor nog niet beschikbaar is. Met als gevolg dat kunststof afval wordt verbrand of gestort, vaak in derdewereldlanden.

Met de installatie van de mechanische recyclelijn in onze Circular Space, ontstaat er een belangrijke proeftuin. Hier kunnen de deelnemers aan Circular Polymers stappen zetten richting een volledige recycling van plastic afvalstromen tot nieuwe grondstoffen voor de verwerking van kunststoffen. Met de recyclelijn helpen wij hen bij het bedenken, ontwikkelen en testen van nieuwe technologieën.