Goud voor Mitch Valize!

Handbiker Mitch Valize uit Heerlen heeft in de tijdrit op de Paralympische spelen goud gewonnen! En dat is een ongekende prestatie. Samen met Handjes en Voetjes mocht CHILL een piepklein beetje aan dit succes bijdragen.

Met chille handgrepen naar Tokio

Mitch zocht een oplossing voor de handgrepen van zijn bike. Ze voelen koud aan en worden glad als het regent. Bij CHILL konden we hem helpen. En zoals we dat bij voorkeur doen, in samenwerking met andere partners. In dit geval met Atelier Met Handjes en Voetjes uit Beek. Zij maken sculpturen en sieraden, gebaseerd op hand- of voetafdrukken. Zo’n afdruk hadden wij ook voor ogen als basis voor de handvatten van Mitch.

Klei

In het verleden hebben we voor Met Handjes en Voetjes een alternatief klei ontwikkeld voor het maken van afdrukken. Voorheen gebruikten ze daarvoor commerciële Play-Doh klei. Die klei kon echter alleen in vaste verpakkingen met verschillende kleuren worden afgenomen, met als gevolg een hoop ‘waste’. Bij CHILL maken we nu jaarlijks een batch klei in de gewenste kleur en ook nog eens anti-microbacterieel.

Twee handposities

De uitdaging bij de ontwikkeling van de handvatten was dat Mitch een andere handpositie heeft bij het bergop fietsen dan bij het afdalen. Die twee handposities moesten in één handvat samen worden gebracht en dat is gelukt! We hebben de klei om de handvatten aangebracht en een afdruk van Mitch’s handen gemaakt. Vervolgens heeft onze 3D-printexpert op basis van die afdrukken een prototype gemaakt. Mitch heeft de handvatten mee naar Tokio genomen. Het resultaat kennen we allemaal. Zijn geweldige talent maakte de zege onvermijdelijk!